Paasliederen

Paasliederen
16/02/2022 forge@spikker.nl

Zangschool Geke’s Tiental
o.l.v. Zangeres Geke van der Sloot.

Op deze kinderCD staan 12 Paasliederen voor kinderen geschreven door Geke van der Sloot. Geke`s Tiental o.l.v. Geke van der Sloot zingt de liederen in. Benny Ludemann doet de begeleiding op gitaar en mandoline en fluit. Opname Jan Bode in zijn JBS studio in Tollebeek. Ecovata doet de distributie. Deze CD is geschikt voor scholen, speciaal onderwijs, kinderclubs, kerkdiensten en kinderkoren. Wij wensen u veel luisterplezier.

“Kinderen leren zingen is het mooiste wat er is”

Al meer dan 40 jaar gedreven door haar eigen passie voor zang, geeft zangeres Geke van der Sloot zangles aan kinderen. Daar begon ze mee toen ze 16 was en dat doet ze nu nog steeds met veel overgave. Optredens worden zeer goed gewaardeerd en zijn talrijk. In immer wisselende samenstellingen over de jaren, treedt het zangkoor ‘Geke’s Tiental’ op voor geboeide toehoorders. Van bruiloft tot concert, van Kerstviering tot radio en TV.

Vreugde

“De voldoening die het geeft om in de
loop van een paar jaren jonge kinderen de vreugde bij te brengen van het zingen, is voor mij onbeschrijfelijk.” Geke van der Sloot heeft haar leven in het teken gezet, naast haar eigen zang, van zangonderwijs aan kinderen. Ze voegt daarmee iets toe aan het onderwijs. Het leren zingen, het samen zingen en optreden voegen dimensies
toe aan de opvoeding van kinderen. Geke voelt zich geroepen om zangles te geven aan kinderen. De voldoening die zij ervaart, ervaart ze al meer dan 40 jaar. En de kinderen voelen dat ook.

Zangschool

De Zangschool Geke’s Tiental is uitgegroeid tot een instituut in het zangonderwijs voor kinderen. De zangschool is ondergebracht in een stichting met ANBI status en is volledig zelfstandig. Optredens, CD verkoop, ouderbijdragen, sponsoring en gulle giften zorgen voor de financiering. Geen overheidssubsidie. De zangschool is daarmee onafhankelijk en kan een hoge educatieve kwaliteit aan de dag leggen. Waarderingen van kinderen en ouders door de jaren heen tonen dat aan.

Repertoire

Het zangkoor ‘Geke’s Tiental’ heeft een eigen muzikaal signatuur. Een eigen gezicht. Er wordt gebruik gemaakt van bestaand klassiek repertoire en eigen liederen. Melodieën en arrangementen worden door Geke van der Sloot zelf geschreven. Zij

heeft in de loop der jaren een goed gevoel ontwikkeld voor het afstemmen van de juiste muziek op het betrokken publiek. Van kinderen tot ouderen, van het Leger des Heils tot het Concertgebouw. Geke maakte twintig CD`s en DVD`s.

Optredens

De koren die in de loop der jaren gevormd zijn door de zangschool treden regelmatig op. Muzikaal begeleidt door Benny Ludemann of Rienk Bakker. Door heel Nederland met publiek in alle leeftijden en gezindten. De rijke geschiedenis van Geke’s Tiental bevat ook diverse TV en radio opnamen voor uiteenlopende omroepen en optredens met artiesten als Marco Bakker, Berdien Stenberg, Willeke Alberti en Benny Ludemann.

Toekomst

De geschiedenis is nog lang niet af. Geke’s Tiental bruist meer dan ooit. De behoefte om zangvreugde te geven aan de jongste generaties blijft de kracht achter de Zangschool. Het plezier dat Geke van

der Sloot daar zelf aan beleeft, telt op bij het plezier dat de kinderen er zelf aan beleven. Samen maken ze de wereld een stukje mooier. Geke kreeg bij haar 40 jarig jubileum in 2020 een beeldje van de Chr. Zangersbond. In september 2021 won

Geke de Lelyprijs, de cultuurprijs vanuit het Prins Bernard Cultuurfonds. Eerder kreeg Geke een Gouden en platina CD en een oorkonde van de Kunstenbond CNV en een koninklijke onderscheiding in 2005.

Bezoek Geke op Sociale Media en de muziek is ook online te beluisteren. www.gekestiental.nl
Corrie van der Noordaa, voorzitter Maart 2022.