Zangschool Geke’s Tiental houdt meezingles

Zangschool Geke’s Tiental houdt meezingles
06/02/2019 Douwe Pausma

Urk – Zangschool Geke`s Tiental houdt zaterdag 2 februari een meezingles. Geke van der Sloot geeft de les in het gebouw van het Leger des Heils aan de Klifweg 16 op Urk.

De les begint om 18.00 uur en duurt een uur. Iedereen is welkom om mee te doen en kennis te maken met het vak zingen.

Op weg naar 40-jarig bestaan

Geke’s Tiental is op weg naar het veertigjarig bestaan. De zestiende cd van Geke’s Tiental, ‘Urk is ‘n gezegend laand’, is genomineerd voor de Zilveren Duif Award 2019. Er kan tot 14 maart worden gestemd via www.zilverenduif.nl/stemmen-geke’stiental-urk.

Geke van der Sloot refereert vaak aan de slechte staat van het muziek-zangonderwijs in Nederland en vandaar dat ze in 1980, met medewerking van vele vrijwilligers en betrokkenen, op eigen kosten, een Zangschool is gestart. Filosoof Plato zei 2500 jaar geleden al dat muzische vorming essentieel is voor het verstand en het karakter van een kind – het verzacht het karakter en belet alle ruwheid.

Zingen is goed voor kinderen

Recente publicaties en onderzoeken tonen ook aan dat muziek maken en zingen goed is voor kinderen. Kunstbeoefening en zeker zang en muziek is goed voor de verstandelijke ontwikkeling van het kind. Het is goed voor de ontwikkeling van de emotionele intelligentie en empathie. Het is goed voor de sociale cohesie, immers men leert samen te werken en elkaar te vertrouwen. Ook bespoedigt het de culturele integratie en participatie.

Leren zingen is een belangrijke investering in de toekomst van kinderen van cultuur, aldus Geke van der Sloot. Daarom is er af en toe de gelegenheid bij haar zangschool om een zangworkshop of meezingles of een open repetitie te bezoeken en kennis te maken met de eigen werkwijze om kinderen te leren zingen.

Meer informatie staat op www.gekestiental.nl en www.gekevandersloot.nl. Mailen kan ook: info@gekestiental.nl.