Kerstavond met Geke en Geke’s Tiental

Kerstavond met Geke en Geke’s Tiental
20/12/2021 forge@spikker.nl

Urk-De Urker zangeres Geke van der Sloot heeft een kerstfilm gemaakt, omdat optredens vanwege Corona ook dit jaar niet door kunnen gaan. De film geeft een uniek inkijkje in het Urk van vroeger waarin haar kerstliederen oproepen tot verdraagzaamheid, vrede en saamhorigheid. Bij deze kerstboodschap staat zij stil dat vrede in deze tijd niet vanzelfsprekend is. Binnen het prachtige decor van de nostalgie van Urk laat Geke een verrassend nieuw geluid horen met hedendaagse kerstliederen die stilstaan bij de actualiteit van vandaag. De Nederlandstalige liederen die in deze film meerstemmig gezongen worden zijn afkomstig van de twee kerst cd’s die Geke dit jaar uitbrengt. De film werd opgenomen bij “Ut Kunstige Vissers Ussien”, wijk 4-91 te Urk. Janneke van Slooten stelde dit beleefhuis open voor de film, waarin de kijker zich waant in het Urk van vroeger. De opname werd gemaakt door Jeroen en Anna Elferink van Life Media Vision. Gerrit de Boer deed de belichting en Jan Bode is verantwoordelijk voor audio. Ook is er beeldmateriaal gemaakt op de Zonnebloemschool, waar haar leerlingen “de Zonnepitten” meezingen met het lied “vrede”. Mandemol tv produkties uit Steenwijk heeft de opnamen verzorgd. De vleugel wordt bespeeld door de Nederlandse musicus Rienk Bakker, Regie Marina Korf – Kroon. De Urker predikant Ds. A.C. Kelemen geeft een kerst meditatie.

 

Live bij Omroep Flevoland

Op donderdag 23 december a.s. is Geke van 10.30 – 11.00 live op de radio bij Omroep Flevoland, waar zij ook live twee kerstliederen zal zingen. Ze vertelt verder over de 2 Kerst CD`s, over de film en over het afgelopen jaar waar ze al een paas CD, een paasfilm en een jubileum CD uitbracht. Geke ontving dit jaar de Lelyprijs 2021,  de cultuurprijs van Flevoland vanuit het Prins Bernard Cultuurfonds.

De kerstfilm wordt 24 december a.s. uitgezonden op de YouTube kanalen van Geke van der Sloot/ Geke`s Tiental, Zingen in de Zomer en de Gereformeerde kerk uit Urk.

 

Heropening Zangschool Geke’s Tiental

In januari hoopt de zangschool weer open te kunnen gaan. Nieuwe leerlingen zijn van harte welkom en kunnen zich daarvoor alvast aanmelden via www.gekestiental.nl.

Vanaf januari kunnen zij elke zaterdag van 18.00 – 19.00 terecht voor zangles van Geke in het gebouw van het Leger des Heils, Wijk 2 6, 8321 ET Urk.

Geke wenst iedereen goede feestdagen toe en hoopt dat we in het nieuwe jaar meer om zullen zien naar elkaar en nader tot elkaar zullen komen. Een jaar waarin de wereld vrede zal vinden!