In verband met het 40-jarig jubileum in 2020 komen alle CD’s van Geke’s Tiental online

In verband met het 40-jarig jubileum in 2020 komen alle CD’s van Geke’s Tiental online
15/06/2020 Johan Post

Urk- Zangeres Geke van der Sloot viert met haar kinderensemble Geke`s Tiental, het koor vanuit De Eerste Urker Zangschool, in 2020 het 40-jarig jubileum.
Het jubileumconcert op 5 mei kon door de Coronacrisis niet doorgaan, maar andere activiteiten gaan wel door. Alle 16 CD`s van Geke`s Tiental komen nu online op Spotify, iTunes, You Tube enz.
Deze week komt de CD In t´ Groene Dal uit met liederen uit de vorige eeuw. Deze CD is op een niet alledaagse manier tot stand gekomen. Geke ontving destijds een verzoek van de NCRV om een tweetal liedjes van vroeger te zingen in het TV programma C-Majeur. Liederen voor prof. Smalhout. Bij de NCRV en bij het secretariaat van Geke´s Tiental kwamen, na de uitzending, van de zijde van ouderen veel verzoeken binnen om meer van deze liederen en om het op CD uit te brengen. Geke kreeg tal van liederen en muziekbundels van vroeger toegezonden. De opgenomen liederen vormen een enigszins bont geheel. Dat is het gevolg van het streven om zoveel mogelijk aan de gevarieerde wensen tegemoet te komen. Prof. Smalhout schreef in het voorwoord van de CD en in dagblad De Telegraaf deze woorden:
`Het weer tot klinken brengen van deze Nederlandse cultuurschat is in deze enigszins losgeslagen maatschappij een daad van grote moed. De authentieke wijze waarop de klassieke liedjes door Geke´s Tiental worden gezongen geeft de oudere generaties een vreugdevolle schok van herkenning en schenkt de jongeren een gelegenheid kennis te nemen van een ontroerend stuk Nederlandse Cultuur, dat al bijna verloren was gegaan. De initiatiefnemers en vooral de muzikale leidster Geke van der Sloot hebben hiermee getoond waarin een klein dorp als Urk heel groot kan zijn.`

Geke van der Sloot brengt deze CD nu online ook uit om ouderen in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken. Ze hoopt dat deze liederen van vroeger in de verzorgingshuizen worden gedraaid.

Hier een paar links:

Spotify: https://open.spotify.com/album/2wjY4f6FJbdaZqF0G1vZtX

Apple Music: https://geo.music.apple.com/nl/album/_/1517290050?mt=1&app=music&at=1000lHKX

Google Play Music: https://play.google.com/music/m/Bzcr3dm7pyo6ybz7424fwineu2e?signup_if_needed=1

Deezer: https://www.deezer.com/album/153185502

Tidal: https://listen.tidal.com/album/144268796

Geke`s Tiental zingt voor ouderen:
https://www.youtube.com/watch?v=7Xy4TvCEmMU