Israëlische ambassade nodigt Geke’s tiental uit

Israëlische ambassade nodigt Geke’s tiental uit
12/04/2018 Douwe Pausma

Geke`s Tiental is uitgenodigd om 16 april a.s. op de Israëlische ambassade in Den Haag de feestweek vanwege het 70-jarig bestaan van Israël te openen. Geke van der Sloot en haar Urker Zangschool zullen tijdens de aftrap van een week vol activiteiten en festiviteiten, een uitvoering geven met Hebreeuwse liederen, welke afkomstig zijn van een onlangs uitgebrachte CD.

Maandagmorgen 16 april zullen Geke en Geke ’s Tiental per bus vertrekken vanuit Urk richting de ambassade in Den Haag. Hier zal het gezelschap een optreden gaan verzorgen in aanwezigheid van o.a. de Israëlische ambassadeur de heer Aviv Shir-On. Voorts zal Geke`s Tiental de door hen opgenomen Hebreeuwse CD aan hem overhandigen, naast ook 70 rozen, vis uit Urk en een Urker vlag. Tevens is er ruimte ingepland voor een persoonlijke ontmoeting met de ambassadeur en een foto-moment.

Zangschool Geke`s Tiental zingt al sinds de oprichting van de zangschool in 1980 regelmatig Hebreeuwse liederen. Onder het eigen Hebreeuws repertoire, bevindt zich een nieuw lied dat speciaal voor Dodenherdenking is vervaardigd. ‘Nooit mogen wij vergeten’ getiteld. Het is door Geke gemaakt in samenwerking met dichter-dominee A.F. Troost die de tekst voor zijn rekening nam. Het lied wordt drietalig gezongen door Geke ’s Tiental; in het Nederlands, Engels en in het Hebreeuws. Geke`s Tiental wordt hierna ontvangen in de Tweede Kamer door de SGP voor een rondleiding en zal via een flashmob zingen.

Geke`s Tiental heeft al eerder voor de ambassadeur van Israël gezongen als ook voor de burgemeester van Jeruzalem. Daarnaast werkt zij sinds 1980 mee aan diverse Israël- avonden in ons land. Een tour door Israël staat dan ook op de activiteiten/wensenlijst voor “40 jaar Geke`s Tiental” in 2020.

Lied: ‘Nooit mogen wij vergeten’
https://youtu.be/5_zb2ywmZvk

Geke’s Tiental feliciteert Israël
https://youtu.be/eOGNYsxhZnI