Geke zingt voor Oranje WK 2022

Geke zingt voor Oranje WK 2022
20/10/2022 forge@spikker.nl

Al  meer dan 40 jaar zingt de Urker zangeres Geke van der Sloot het hoogste lied. Tevens brengt ze binnenkort haar 21de CD uit met Traditionele Kerstliederen, samen met 140 mensen uit  verpleeghuizen en Geke`s Tiental. Ook zong Geke in de afgelopen weken voor de vissers ”Het lied voor de vissers” en bezocht ze Den Haag om een petitie te overhandigen voor brandstofcompensatie voor de kottervisserij. Nu komt Geke met een nieuw WK lied “Geke zingt voor Oranje “.

Een lied dat gaat over verbinding en nationale trots:

Oranje lied:

Wedstrijd begint

t` Wilhelmus klinkt

Oranje is de kleur

wat ons bindt:

We willen scoren en wij zingen in koor:

Hup Holland hup en win de Cup !

 

Op de tribune

Hand in hand

Samen sterk

èèn groot gezin

En bij t` scoren

Juichen, springen w`aan de kant

We vechten voor ons vaderland !

 

Als de vlag wordt gehesen

klinkt Wilhelmus

door heel het land.

Wij houden van Oranje:

ze komen eraan

en gaan er tegenaan!

 

Tekst muziek Geke van der Sloot

Muziek Tim Hemme Rienk Bakker

Opname Jan Bode

“Geke Zingt Voor Oranje WK 2022”.

 

Hieronder de belangrijkste links:

Spotify: https://open.spotify.com/track/1y2lYzCJWX5qqVbReep59z

Apple Music: https://geo.music.apple.com/nl/album/_/1647526468?i=1647526469&mt=1&app=music&ls=1&at=1000lHKX&ct=odesli_http&itscg=30200&itsct=odsl_m

YouTube Music: https://music.youtube.com/watch?v=rD-BfK3xFu4

Deezer: https://www.deezer.com/en/album/361492817

Tidal: https://listen.tidal.com/track/251167618

 

Veertig jaar lang gaf Geke zangonderwijs aan met name Urker kinderen. Ze vroeg met haar werk aandacht voor eerherstel van het zang/muziekonderwijs op de scholen. Samen met haar wisselende Tiental gaf ze vele honderden concerten, in zaaltjes van het Leger des Heils, maar ook in het Concertgebouw van Amsterdam en andere grote concertzalen en bracht veel cd’s uit. Geke heeft veel aan TV en Radio programma`s meegewerkt. Onder haar leerlingen bevinden zich tevens vluchtelingen en kinderen met een beperking of andere problemen.

Geke zingt tegenwoordig ook veel solo en brengt veel single`s uit zoals deze WK Oranjesingle.

Geke van der Sloot schaart haar verschillende optredens voor het koninklijk huis onder de  hoogtepunten. Toen ze ‘Vrede voor jou’ voor de toenmalige koningin Beatrix zong bij het Urker oorlogsmonument in1994 raakte deze ontroerd. In 2017 zong Geke een speciaal verjaardagslied voor de 50-jarige koning Willem Alexander.  Met haar liederen steunt ze verschillende goede doelen en campagnes, en weet ze aandacht te vragen voor vissers, vluchtelingen en andere doelgroepen.

Voor haar werk met kinderen kreeg Geke nooit salaris want overheidssubsidie is er nooit gekomen. Geke ontving wel in 2005 een Koninklijke onderscheiding. Van de kunstenbond CNV kreeg ze een oorkonde en ze ontving een gouden en platina CD.  Bij haar 40 jarig jubileum (2020) kreeg ze een beeldje van de Chr. Zangersbond en in 2021 was Geke de winnaar van de Lelyprijs vanuit het Prins Bernard Cultuurfonds.

Geke kreeg bericht dat de KNVB dit nieuwe Oranjelied zeer kon waarderen!