Geke’s Tiental & Vluchtelingenband Nederland

Geke’s Tiental & Vluchtelingenband Nederland
08/07/2016 Douwe Pausma

Zangeres Geke van der Sloot en zangschool Geke`s Tiental gaan vrijdag 1 juli a.s. naar de Eurosound Studio in Herveld om met vluchtelingen een CD opname te maken voor haar nieuwste project getiteld: ‘Blowing In The Wind’. Geke nam in de Ichthuskerk van Urk eerder al twee singles op met bewoners uit AZC-centra te weten ‘Mag Ik Dan Bij Jou Schuilen’ met een aantal asielzoekerskinderen, en ‘We Are The World’ met De Vluchtelingenband Nederland. “Muziek geeft kleur aan het moeilijke leven van vluchtelingen en muziek is een (ver)bindende factor tussen verschillende culturen. Samen muziek maken kan de integratie van asielzoekers bevorderen”, aldus Geke van der Sloot.

AZC-Concerttour

Initiatiefneemster Geke van der Sloot werkt inmiddels een half jaar voor- en met vluchtelingen. Zij treedt belangeloos op in de noodopvangcentra voor asielzoekers en maakt samen met de asielzoekers muziek. Onder hen bevindt zich een groot potentieel aan muzikanten en zangers, volgens de zangeres. De AZC-concerttour van Geke & Geke’s Tiental, die het gezelschap eerder al langs de AZC ’s en noodopvangcentra van o.a. Lelystad, Luttelgeest, Dronten, Leeuwarden, Arnhem en Emmen voerde, loopt dit gehele jaar nog door. Bekijk via deze link een reportage gemaakt door Omroep Flevoland.

De vluchtelingen band Nederland

De vluchtelingenband bestaat uit acht vluchtelingen afkomstig uit de AZC-noodopvang in de koepelgevangenis in Arnhem en uit het AZC in Luttelgeest. Een deel van deze muzikanten vormden in Syrië een bekende band onder de naam “Repaired fade out”. Ook Nederlandse muzikanten doen eraan mee waaronder: Musicus Rienk Bakker, Audio de Boer Urk, Eppo Bruins – Tweede kamerlid van de Christen Unie en drummer Marcel Koning. Geke heeft voor dit nieuwe project studio Eurosound bereid gevonden om met de vluchtelingen opnames te maken en daarbij wordt ook hun eigen muziek opgenomen.

‘Blowing In The Wind’

Geke koos voor de nieuwe CD ‘Blowing In The Wind’ als titel. “Dit lied van Bob Dylan uit 1962 is het lijflied geworden van bewegingen voor mensenrechten en vredesbewegingen, en stelt filosofische vragen over oorlog, vrede en vrijheid”, zo legt de zangeres uit. Ook de song ‘Heal The World’ van Michael Jackson zal op 1 juli in de studio worden opgenomen. “De boodschap is universeel en roept op tot solidariteit en verbroedering. Zo wordt met muziek aandacht gevraagd voor miljoenen mensen die op de vlucht zijn voor honger, onderdrukking en conflict”, aldus Geke.

Optredens

Geke zal met Geke`s Tiental het vluchtelingen-repertoire bezingen op zaterdag 9 juli a.s. in Emmeloord: Talma Hof van 15.00 tot 16.00 uur (Restaurant). Op woensdag 20 juli a.s. zal dit vervolg krijgen in de Bethelkerk op Urk van 14.00 uur tot 15.00 uur, dit in het kader van “Zingen in de Zomer”. Vrijdag 2 september a.s. zullen Geke & Geke`s Tiental optreden in Doorn tijdens het Christelijk Sociaal Congres.

Comments (0)

Laat een reactie achter