Geke in Concert

Geke in Concert
27/01/2020 Johan Post

Voor het 40-jarig jubileumconcert van

zangeres Geke van der Sloot & Geke’s Tiental.

Tevens wordt 75 jaar Vrijheid gevierd.

 

Datum: 5 mei 2020

Locatie: Bethelkerk, wijk 3 – 3 Urk

Aanvang: 19.00 uur (Deur open 18.30 uur)

 

Zangeres Geke komt in verband met haar 40-jarig jubileum

met een muziekprogramma: 75 jaar VRIJHEID!

 

40 jarig jubileum en 75 jaar vrijheid

Urk – Zangeres Geke van der Sloot komt in 2020 bij haar 40-jarig jubileum als zangeres, leidster en oprichtster van De Eerste Urker Zangschool Geke’s Tiental met een muziekprogramma: 75 jaar Vrijheid! Geke zingt daarbij een speciaal lied “75 jaar is Nederland bevrijd” en het nieuwe lied “Nooit mogen wij vergeten”.

Er komt ook een CD uit  van dit programma en dat wordt de 17de CD van Geke, samen met Geke’s Tiental. Ze zingt in dit muziekprogramma “75 jaar Vrijheid” vaderlandse liederen samen met het publiek en met haar leerlingen. Tevens zingt ze Hebreeuwse liederen en liederen over het thema: Vrede. Ook doen verschillende medewerkers mee, zoals op 5 mei De Urker Zangers o.l.v. Jacob Schenk. De musicus Piet Rippen arrangeerde voor hen enkele vaderlandse liederen die op 5 mei 2020 zullen klinken. Geke bracht begin 2000 al 48 vaderlandse liederen uit op verschillende CD’ s om de Nederlandse Cultuurliederen te bewaren voor de toekomst. Geke zal dit muziekprogramma op 5 mei op Urk in de Bethelkerk en op 7 juni in Emmen in de Hervormde kapel presenteren. De tour zal zich waarschijnlijk nog verder uit gaan breiden in 2020.

 

Bijzonder Jubileum

Geke van der Sloot viert in 2020 op 5 mei met Geke’s Tiental haar 40-jarig jubileum en dan viert Nederland 75 jaar vrijheid. Ze heeft vanaf 1980 dagelijks Urker kinderen leren zingen en met haar werk overal in binnen en buitenland aandacht gevraagd voor eerherstel van het zang/muziekonderwijs op de scholen. Ze maakte 17 CD’s, gaf duizenden gratis zanglessen en gaf honderden concerten. Naast het zangonderwijs op haar zangschool biedt ze ook sociale en pedagogische ondersteuning. Haar muziekschool wordt ook bezocht door vluchtelingen en kinderen met een beperking of andere problemen. Nooit is er overheidssubsidie ontvangen, maar de stichting heeft wel de ANBI status. Voor haar werk met kinderen vanaf 1980 kreeg Geke nooit salaris, wel kreeg ze een koninklijke onderscheiding en een oorkonde van de kunstenbond CNV en ontving een gouden en platina CD. Geke’s Tiental is overeind gebleven o.a. door giften, donateurs, opbrengsten van optredens en cd verkoop. Om in haar onderhoud te voorzien werkt Geke als lerares op de ZMLK Zonnebloemschool te Emmeloord. Haar onderwijsbevoegdheid haalde ze in Meppel en in Zwolle haar muziekbevoegdheid. Haar eigen zingen heeft ze vanaf 1980 altijd gecombineerd met het zingen met kinderen die ze zelf een zangopleiding geeft en zo is de missie van Geke, eerherstel van het zangonderwijs op de scholen, een inspiratiebron voor vele nieuwe projecten zoals de Stichting “Meer muziek in de klas” waar koningin Maxima zich nu voor inzet. Ook is door Geke haar onuitputtelijke inzet het vak muziekonderwijs weer op de politieke agenda gekomen.

 

Online tickets kopen?

klik hier: https://www.at-tickets.nl/geke-in-concert