Er komt een nieuwe Paas CD uit!

Er komt een nieuwe Paas CD uit!
02/02/2021 Johan Post

Urk- Zangeres Geke van der Sloot is bezig een nieuwe Paas CD te maken, die op 6 maart op Urk wordt gepresenteerd.

Aan de nieuwe Paas CD werken veel mensen mee, afgelopen zaterdag werkte Elly Zuiderveld mee (Elly van Rikkert). De opnamen zijn  in de JBS- Studio van Jan Bode in Tollebeek. In deze Corona tijd is het moeilijk om in de 40-dagen tijd, op weg naar Pasen toe concerten te geven, vandaar dat Geke de liederen op CD zet om toch haar publiek te bereiken. Dat deed Geke ook in november vorig jaar, toen kwam ze met een nieuwe Kerst CD  “Een bijzondere kerst”, waar ook enkele Corona liederen op staan. Geke`s Tiental en De Zonnepitten o.l.v. Geke van der Sloot zingen nu ook weer enkele liederen mee en bariton Marco Bakker,  die lid is van het Comité van Aanbeveling van de Stichting Zangschool Urk- Geke`s Tiental, zingt ook mee. De CD komt 6 maart uit en de distributie is in handen van Ecovata.
De CD is nu al te reserveren via  email adres info@gekestiental.nl

Achtergrond

Geke van der sloot is een Nederlandse zangeres. Ze begon in 1980 met zingen en begon tegelijkertijd op Urk : De Eerste Urker Zangschool Geke`s Tiental.
Op haar eigen Zangschool leerde Geke met name de Urker jeugd zingen, op dezelfde manier  zoals kinderen leren rekenen, lezen en schrijven. Haar missie is het zang en muziekonderwijs terug te brengen op de Nederlandse scholen. Haar motto: Elk kind kan leren zingen! Ze schreef honderden driestemmige arrangementen  en muziek. Geke maakte, samen met Geke`s Tiental, 17 CD`s en gaf honderden optredens door heel het land en heeft een publiek van alle gezindten.
In 2020 vierde Geke haar 40-jarig jubileum als zangeres en zangdocente/dirigent van Geke`s Tiental.  Geke ontving een beeldje van de Chr. Zangersbond en eerder ontving Geke al een Koninklijke onderscheiding (2015)en een Oorkonde van de Kunstenbond CNV(1993). Ook kreeg Geke in de afgelopen veertig jaar een Gouden en Platina CD. Op deze nieuwe CD zingt Geke bekende en nieuwe  Paasliederen. Naast de zang van Geke zingen ook Geke`s Tiental en De Zonnepittten mee (De Zonnepitten zijn kinderen uit het Speciaal Onderwijs De Zonnebloemschool waar Geke werkzaam is). Ook zingen de bariton Marco Bakker en de bekende Elly Zuiderveld liederen mee op deze nieuwe Paas CD. De begeleiding is in handen van Rienk Bakker op vleugel, Benny Ludemann gitaar en Franz Bode op trompet, Jan Bode deed de opname in zijn JBS Studio te Tollebeek.