Geke van der Sloot presenteerde nieuw Paasalbum!

Geke van der Sloot presenteerde nieuw Paasalbum!
11/03/2021 Johan Post

Urk, 8 maart 2021

Geke van der Sloot presenteerde nieuw Paasalbum!

Televisie item van de CD presentatie https://www.youtube.com/watch?v=PtC2N88SBCw

De Urker zangeres Geke van der Sloot presenteerde zaterdag 6 maart jl. haar 18e cd; een Paasalbum in het Urker kerkje aan de zee. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan de Urker jongerenpastor Sjoerd Bakker (zie foto). Zijn inzet voor de Urker jeugd heeft Geke niet onberoerd gelaten. Werken aan de vorming van de jeugd is heel belangrijk en deze jeugdwerkers verdienen steun en aandacht, aldus Geke.

Presentatie in het kerkje aan de zee op Urk

Op zaterdag 6 maart werd om 14.00 de eerste cd uitgereikt in het kerkje aan de Zee aan jongerenpastor Sjoerd Bakker voor zijn inzet voor de Urker jeugd. Geke vertelde zelf 40 jaar met hart en ziel dagelijks te hebben gewerkt met deze jeugd en hoe mooi en fijn ze dit vond. Het werk dat jeugdwerkers doen is erg belangrijk, zeker op een plaats als Urk met veel jeugd met wie ook weleens problemen zijn die in de landelijke pers worden uitvergroot. Het vormen van de jeugd is uiterst belangrijk aldus Geke, want zij hebben de toekomst en zijn de toekomst. Vandaar dat ik een jongerenwerker vandaag in zonnetje wil zetten door hem de eerste cd uit te reiken en hem hiermee een hart onder de riem te steken.

Jan de Boer  voorzitter van het zangevenement Zingen in de Zomer kreeg ook een CD uitgereikt omdat Zingen in de Zomer de Urker zangwereld een groot podium geeft. En zo wordt de Urker zangcultuur op de nationale agenda gezet. Zingen in de zomer zal rond Pasen liederen van deze Paas CD streamen via hun YouTube kanaal, evenals de PKN kerk uit Urk aandacht aan het Paasalbum zal schenken en eventueel ook via andere kanalen wordt uitgezonden.

Ook ontvingen de medewerkers aan de cd een exemplaar. Jan Bode die de opnamen in zijn studio in Tollenbeek heeft verzorgd. Jeroen en Anna Elferink uit Belgie die Video opnamen hebben gemaakt tijdens de presentatie. Het licht werd verzorgd door Gerrit de Boer. Zangeres Elly Zuiderveld nam ook een cd in ontvangst. Ook Geke`s Tiental en de Zonnepitten waren aanwezig om samen met Geke de video`s op te nemen. Tussen de video opnames door sprak Sjoerd Bakker over de Paastijd.

Paasalbum

De 40-dagentijd rond Pasen is voor Geke de meest indrukwekkende periode van het jaar. Het is de tijd van bezinning en reflectie. De tijd waarin wij ons voorbereiden op Pasen. Geke zingt op deze nieuwe CD liederen rond de tijd van pasen, witte donderdag, goede vrijdag en stille zaterdag. Ze komt in deze bijzondere Corona-tijd waarin de winkels zijn gesloten en er geen concerten mogelijk zijn, als één van de zeer weinige artiesten met een nieuw Paasalbum. De cd bevat 14 nummers. Marco Bakker en  Elly Zuiderveld zingen ook een lied op het album. De Urker musicus Rienk Bakker speelt vleugel, Benny Ludemann bespeelt de gitaar, mandoline en fluit en Franz Bode cornet. De kinderen van Geke’s Tiental en de Zonnepitten o.l.v. Geke van der Sloot werkten ook mee aan dit verfrissende paasalbum. Het is in deze tijd zonder optredens en met gesloten winkels niet gemakkelijk om een nieuw album uit te brengen. Geke hoopt dat de mensen het album kopen om haar werk met de zangschool te steunen. Opnamen zijn gemaakt door de JBS studio van Jan Bode in Tollenbeek. De CD is in de handel verkrijgbaar en ook online via de bekende streamingdiensten en via www.gekestiental.nl

De Spotify: https://open.spotify.com/album/3m9im4uQwjrgTjca6r5Q6H

iTunes: https://geo.music.apple.com/nl/album/_/1556067409?mt=1&app=itunes&ls=1&at=1000lHKX

Apple Music: https://geo.music.apple.com/nl/album/_/1556067409?mt=1&app=music&ls=1&at=1000lHKX

Deezer: https://www.deezer.com/album/210586742

Tidal: https://listen.tidal.com/album/175738225

YouTube Music: https://music.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_nwSPMcK0JnuJ0fO_i-6ly3BkdhNJ9TrCg

Verkoop start vanaf 6 maart via www.gekestiental.nl/webshop en via de bekende streamingsdiensten en YouTube. Ecovata doet de distributie naar de winkels in Nederland.