24 november verschijnt de nieuwe kerst CD Geke`s Kerstfeest m.m.v. Geke`s Tiental

24 november verschijnt de nieuwe kerst CD Geke`s Kerstfeest m.m.v. Geke`s Tiental
28/10/2021 forge@spikker.nl

Urk, oktober 2021.
PERSBERICHT.

NIEUW NEDERLANDSTALIG KERSTALBUM VAN GEKE VAN DER SLOOT.

Urk-  De Urker zangeres Geke van der Sloot rond momenteel haar nieuwe Kerstalbum af,  die op woensdag 24 november a.s. uitkomt. Op deze kerstCD staan Nederlandstalige liederen. Traditionele kerstliederen, met een nieuwe tekst en nieuwe kerstliederen gemaakt door Geke. Alle arrangementen schrijft Geke zelf, ook voor haar koren Geke`s Tiental en De Zonnepitten, die meewerken aan dit album. Geke zingt zelf vier tot zes-stemmig op deze CD.
Geke heeft 9 september j.l. uit handen van de commissaris van de Koning van de provincie Flevoland de Lelyprijs 2021 ontvangen. Dit is de Flevolandse Cultuurprijs vanuit het Prins Bernard Cultuurfonds. Zij ontving deze prijs voor haar tomeloze, onbezoldigde en bijna onbegrensde inzet in de afgelopen
40 jaar om de Flevolandse jeugd te leren zingen en zangles weer op de lesroosters van de Nederlandse scholen te krijgen. Ze zorgde ervoor dat er op Urk een eerste muziekschool kwam. In de afgelopen 40 jaar heeft zij 18 cd’s uitgebracht, waarvan 3 kerstcd’s en een kerst dvd. Op YouTube, Spotify en iTunes is veel van haar muziek te beluisteren. Grote namen als Marco Bakker, Benny Ludemann en Rienk Bakker hebben haar in zang en muziek begeleid. Diverse onderscheidingen mocht zij in ontvangst nemen. Eerder was zij met haar schoolkoor aanwezig tijdens de grote kerstconcerten in het Concertgebouw te Amsterdam en in de Grote Kerk van Den Haag die toen werden georganiseerd door de Telegraaf.

Op 24 november zingt Geke tijdens de lichtjestocht georganiseerd in Talmahof te Emmeloord om 18.00 uur en wordt de eerste Kerst CD  uitgereikt.