Nieuwe KerstCD van Geke van der Sloot met traditionele Kerstliederen!

Nieuwe KerstCD van Geke van der Sloot met traditionele Kerstliederen!
29/11/2022 forge@spikker.nl

Emmeloord-Urk Zangeres Geke van der Sloot heeft een nieuwe kerstCD gemaakt met traditionele Kerstliederen. Ze heeft samenwerking gezocht met ouderen in verpleeghuizen en 140 ouderen uit Talma-Hof, Wittesteyn en Nieuw Clarenberg zingen een aantal liederen mee, evenals enkele leerlingen van Geke`s Tiental uit Urk. De CD is vanaf 26 november verkrijgbaar in de winkels (via Ecovata) of via de website www.gekestiental.nl/webshop. Op Urk is de CD verkrijgbaar bij `t Boekendal en bij Cosmedicteam en in Emmeloord bij De Fakkel Lange Nering 106B. De CD staat inmiddels ook online op Spotify, iTunes YouTube enz.

Presentatie

Op zaterdag 10 december krijgen alle 140 zangers uit de verpleeghuizen en leerlingen van Geke`s Tiental allemaal een CD uitgereikt, een gezamenlijke Eerste CD wordt dat.

Om 10.30 uur op 10 december is de aanbieding in Vollenhove in Nieuw Clarenberg en om 15.00 uur in Talma-Hof Emmeloord en om 17.30 uur in de Wittesteyn Emmeloord.

FILM

Afgelopen week is er in de Botterschuur van Urk een Kerstfilm gemaakt, met een kerstverhaal van Elly Zuiderveld en liederen van deze CD samen met Geke en de ouderen en kinderen. Deze film is te zien vanaf woensdag 21 december op het YouTube kanaal Zingen in de Zomer en op het YouTube kanaal Geke van der Sloot/Geke`s Tiental.

TV Flevoland

Donderdag 22 december is Geke te gast bij Omroep Flevoland tussen 13.00 en 14.00 uur . Ze zal ook liederen zingen van deze CD samen met de ouderen en kinderen. Jan Bode zal ook daarbij aanwezig zijn. Hij heeft de CD opgenomen en is tevens dirigent van de ouderenkoren. Deze opname is met kerst ook te zien op TV Flevoland in de Kerstspecial 2022.

 Achtergrond

Al  meer dan 40 jaar zingt de Urker zangeres Geke van der Sloot het hoogste lied. Deze CD is de 21de CD van Geke en nu met traditionele Kerstliederen. Ze zingt deze liederen samen met 140 mensen uit  verpleeghuizen en Geke`s Tiental. Geke kwam op dit idee, omdat ze al jaren mantelzorger is van haar ouders (moeder 86 en vader 92 jaar) en ontdekte hoe belangrijk het is om met ouderen te zingen. Het geeft de mensen weer een doel, het is toch fantastisch als je 92 jaar bent om nog te zingen in een opname studio en TV en film studio! Veertig jaar lang gaf Geke eerst zangonderwijs aan kinderen op haar eigen zangschool Geke`s Tiental. Met name aan Urker kinderen. Ze vroeg met haar werk aandacht voor eerherstel van het zang/muziekonderwijs op de scholen. Samen met haar wisselende Tiental gaf ze vele honderden concerten, in zaaltjes van het Leger des Heils, maar ook in het Concertgebouw van Amsterdam en bracht veel cd’s uit. Geke heeft ook veel aan TV en Radio programma`s meegewerkt. Onder haar leerlingen bevinden zich tevens vluchtelingen en kinderen met een beperking of andere problemen. Geke zingt tegenwoordig, zoals ook op deze CD, veel solo en brengt veel single`s en cd`s uit die ze opneemt in de studio van haar neef Jan Bode uit Tollebeek.Geke van der Sloot schaart haar verschillende optredens voor het koninklijk huis onder haar hoogtepunten. Toen ze ‘Vrede voor jou’ voor toenmalige koningin Beatrix zong bij het Urker oorlogsmonument in1994 raakte de majesteit zichtbaar ontroerd. In 2017 zong Geke een speciaal verjaardagslied voor de 50-jarige koning Willem Alexander.  Met haar liederen steunt ze vaak verschillende goede doelen en campagnes, en weet ze aandacht te vragen voor vissers, vluchtelingen en andere doelgroepen.  Voor haar werk met kinderen kreeg Geke nooit salaris, want overheidssubsidie is er nooit gekomen. Geke ontving wel in 2005 een Koninklijke onderscheiding. Van de kunstenbond CNV kreeg ze een oorkonde en eerder ontving ze een gouden en platina CD.  Bij haar 40- jarig jubileum (2020) kreeg ze een beeldje van de Chr. Zangersbond en in 2021 was Geke de winnaar van de Lelyprijs vanuit het Prins Bernard Cultuurfonds.

Jan Bode

Jan Bode uit Tollebeek heeft  in Tollebeek zijn studio, waar hij opnamen maakt voor o.a. zijn eigen gospelkoren, brassband Valerius, Geke`s Tiental, Geke van der Sloot ect.Jan heeft van huis uit de liefde voor muziek en opname meegekregen, omdat zijn vader, Frits Bode, dirigent was van veel bekende koren en veel cd`s heeft geproduceerd. Jan werd in 1995 dirigent en studeerde via de SNK in Arnhem af als dirigent.Naast gospelkoren is Jan ook de oprichter van drie koren in verpleeghuizen in Emmeloord en Vollenhove. Baanbrekend werk doet hij daarmee en Geke is er trots op dat deze ouderenkoren nu medewerking verlenen aan haar KerstCD met traditionele Kerstliederen. Liederen die voor ouderen een herkenning zijn en voor jongeren een kennismaking met een cultuur die we eens hadden in ons land.Jan heeft de hele opname verzorgd en dit is de vierde CD die hij maakt met Geke.Deze productie is tot stand gekomen met subsidie van de gemeente Noordoostpolder.

Productie:  Geke van der Sloot
Opname: Studio Jan Bode Tollebeek
Releasedatum: 26 november 2022
Traditionele kerstliederen arrangementen  G.v.d.Sloot / J.Bode

Begeleiding:
Rienk Bakker, Vleugel
Arend van Dijk, Percussie
Jaap Kramer, gitaar en basgitaar
Hoesfoto: Luuk Schudde
Coverontwerp: Drukkerij Het kleine Klif Urk
Manager :  Geert Hakze telefoon: 06-42548568