Geke van der Sloot brengt CD 75 jaar Israel uit CD met Hebreeuwse liederen

Geke van der Sloot brengt CD 75 jaar Israel uit CD met Hebreeuwse liederen
07/02/2023 forge@spikker.nl

Urk- De Urker zangeres Geke van der Sloot brengt een nieuwe solo cd uit met traditionele en moderne Hebreeuwse liederen. Met deze cd vraagt zij aandacht voor het toenemende antisemitisme in Nederland. Ook omdat het historisch besef over de holocaust onder de Nederlandse jeugd gering is in vergelijking tot andere Europese landen. De holocaust wordt in Nederland onder een steeds grotere groep jeugd zelfs ontkend. Om het tij te keren heeft Geke Hebreeuwse liederen op cd gezet. Het lied “Nooit mogen wij vergeten, wat oorlog heeft misdaan” is speciaal opgenomen voor de jeugd. Geke hoopt hiermee gesprekken over de holocaust in het onderwijs op gang te brengen. Met haar loepzuivere stem weet zij velen te bekoren. Geke zingt zelf meerstemmig op deze cd. In een aantal refreinen wordt zij begeleid door een aantal van haar zangleerlingen en de Joodse muziekgroep Mishmash uit Kampen o.l.v. Karin Kuiper.

75 jaar Israël

Op 14 mei viert de staat Israel haar 75e verjaardag. Overal waar aandacht is voor 75 jaar Israel wil Geke graag deze liederen laten horen. De Joodse muziekgroep Mishmash uit Kampen verleent haar medewerking aan deze cd die is opgenomen in de studio van haar neef Jan Bode uit Tollebeek. Een aantal van haar leerlingen zingt ook mee. Vijf jaar geleden deed ze hetzelfde voor 70 jaar Israel, ze bezocht de Israelische ambassadeur in Den Haag, bracht ook een cd met Hebreeuwse liederen uit en overhandigde het eerste exemplaar aan de Israelische ambassadeur. Geke werd toen door de ambassadeur uitgenodigd als gast op het Israëlische feest “70 jaar Israël”.

  Geke van der Sloot

De Urker zangeres heeft inmiddels een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Naast haar eigen zingen heeft ze de eerste Urker Zangschool voor kinderen opgericht en geeft al meer dan veertig jaar zangles aan kinderen uit Urk en omgeving. Ze strijdt al meer dan veertig jaar voor eerherstel van het zangonderwijs in Nederland en wil het vak zingen weer volwaardig terug op de lesroosters van de scholen. Ze werkte samen met grote namen uit de muziekwereld, Gaf vele concerten in zaaltjes, kerken, maar ook in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze zong live voor leden van de koninklijke familie en wist de toenmalige koningin Beatrix te ontroeren met het lied “vredewens”. Inmiddels heeft ze al 21 cd’s uitgebracht met een gigantisch repertoire. Met haar liederen steunt ze vaak goede doelen en campagnes. Ze weet aandacht te vragen voor vissers, vluchtelingen, mensen met een beperking, ouderen in verpleeghuizen en andere doelgroepen. Geke was in 2021 nog de winnaar van de Lelyprijs vanuit het Prins Bernard Cultuurfonds.

Vanaf eind april ligt de nieuwe cd in de winkel en is te bestellen viawww.gekestiental.nl/webshop

Voor informatie of het boeken van optredens kunt u contact opnemen met

de heer Geert Hakze, M. 0642548568

of mailen naar management@gekevandersloot.nl