Geke zingt “Het lied voor de (puls) vissers” in het Europees Parlement – De Sterrenparade

Geke zingt “Het lied voor de (puls) vissers” in het Europees Parlement – De Sterrenparade
26/04/2019 Douwe Pausma

Geke zingt “Het lied voor de (puls) vissers” in het Europees Parlement op dinsdagmiddag 16 april in Straatsburg.

Urk- Op 18 februari schreef de Urkse zangeres Geke van der Sloot uit boosheid over het verbod op de Pulsvisserij een lied voor de vissers.
De Stentor plaatste er een artikel over op donderdag 21 februari en op vrijdag 22 februari zong Geke met twee leerlingen van de Zangschool Geke`s

Tiental het lied live bij Omroep Flevoland, wat s` avonds werd opgepikt door het bekende TV programma Jinek op NPO 1. Twee weken later schreef de SGP een brandbrief naar de Tweede Kamer over het naderend verbod op de pulsvisserij en nodigde Geke uit om samen met Geke`s Tiental dit lied in de Tweede Kamer te zingen en dat gebeurde op donderdag 14 maart. Het optreden kwam in het NOS journaal terecht.

Daarna maakte Geke, samen met Geke`s Tiental en pulsvissers, in het gemeentehuis van Urk op 23 maart een videoclip van “Het lied voor de vissers” wat via Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik(CDA) terecht kwam bij het volledige Europees parlement… Annie Schreijer – Pierik nodigde Geke vervolgens uit om het lied te komen zingen bij de slotstemming van het volledige Europees parlement over de Pulsvisserij op dinsdag 16 april aanstaande.

Geke gaat naar Straatsburg en neemt een vijftal oudste leerlingen van de Zangschool Geke`s Tiental met zich mee. Ze gaan niet alleen met de bus naar Straatsburg, ook de Urker pulsvissers gaan mee en de visserijbond en EMK = vissers voor een gezonde zee geven nu medewerking aan deze actie om alsnog de Europarlementariërs op andere gedachte te brengen… Pulsvisser Jurie Post van de UK 237 is als coördinator en woordvoeder aangesteld bij deze laatste actie voor behoud van het klimaat vriendelijke Pulsvissen.

Het lied voor de vissers is via iTunes en Spotify enz. te beluisteren en de clip is te zien via het You Tube kanaal van Geke`s Tiental. Het lied is inmiddels voor Straatsburg in het Engels vertaald.