Geke van der Sloot reikt eerste CD uit aan het Auschwitzcomité.

Geke van der Sloot reikt eerste CD uit aan het Auschwitzcomité.
16/05/2023 forge@spikker.nl

Voorzitter Jacques Grishaver krijgt eerste CD

Urk- Op zaterdagmiddag 13 mei j.l.  werd op Urk in het Kerkje aan de Zee ” 75 jaar Israël “gevierd, met een concert in het Kerkje aan de Zee en aansluitend feest bij het Leger des Heils Urk.
Daarbij was, naast een volle kerk, het Auschwitzcomité aanwezig en burgemeester Cees van den Bos.
Geke van der Sloot, initiatiefnemer  van deze middag, bracht haar 22e CD uit en deze keer een Hebreeuwse CD ter gelegenheid van 75 jaar Israël.
De eerste CD was voor de voorzitter van het Auschwitzcomité dhr. Jacques Grishaver. Geke zei tegen hem: “U bent mijn held, omdat u de initiatiefnemer bent van het Holocaust Namenmonument in Amsterdam”.
Ze zong vervolgens voor hem het lied speciaal geschreven voor het opkomend antisemitisme “Nooit mogen wij vergeten”.
Jacques Grishaver was zichtbaar ontroerd en vertelde 16 jaar gewerkt te hebben aan het Holocaust Namenmonument en bedankte Geke voor deze middag namens al die vergeten namen.
Hij besloot met de woorden “Nog nooit in mijn leven heb ik zo`n warm onthaal gehad als deze middag op Urk”.
Naast de zang van Geke speelde ook het Klezmer ensemble Mish Mash, Elly Zuiderveld zong met Andre van der Weide en Jaap Kramer een Hebreeuws lied, Zanggroep Speciaal trad op en Jenneke Blokland had de leiding.
Dominee R. de Jong sprak aan het einde van de middag een gebed uit voor de toekomst van Israël. Met een grote groep vrijwilligers is deze middag tot stand gekomen.

 

volkslied Israël