Geke van der Sloot genomineerd voor De Zilveren Duif Award 2019 met URKER CD

Geke van der Sloot genomineerd voor De Zilveren Duif Award 2019 met URKER CD
15/01/2019 Douwe Pausma

Op 1 januari 2019 werd bekend gemaakt welke artiesten zijn genomineerd voor de Zilveren Duif Award 2019.
Deze Award wordt op 14 ma

art uitgereikt in de Basiliek in Veenendaal.
De Urker zangeres Geke van der Sloot is ,samen met Geke`s Tiental, genomineerd voor de Zilveren Duif Award met het Urker album “Urk is `n gezegend laand”.
Het is de 16e CD die Geke van der Sloot produceerde, deze CD met de oude Urker eiland liederen kwam uit in 2018 in verband met “100 jaar Zuiderzeewet”.
En omdat het Urker dialect, als onderdeel van het Nedersaksisch, in oktober
2018 onderdeel is geworden van de Nederlandse taal!

Het publiek stemt mee voor de Artiest van het Jaar, zie de opties op www.zilverenduif.nl/stemmen De vakjury overlegt de komende weken wie in de diverse categorieën de onderscheiding ontvangt.
Tijdens een avondvullend gala met de bijbehorende afterparty, op 14 maart 2019,in de basiliek in Veenendaal, worden alle winnaars bekend gemaakt.
Kaarten en informatie over deze prijs zijn verkrijgbaar via www.zilverduif.nl

Geke `s Tiental is in 2019 op weg gegaan naar “40 jaar Geke`s Tiental” wat in september 2020 wordt gevierd.
Dan heeft Geke van der Sloot 40 jaar, elke avond van de week, gratis zangles gegeven aan de Urker jeugd en vroeg ze tijdens alle concerten en optredens gedurende de afgelopen jaren aandacht voor het “Eerherstel van het Zangonderwijs in Nederland”, omdat leren zingen volgens Geke een enorm vormende waarde heeft voor de jeugd, het begin is van alle muzikale vorming en het samen zingen is een belangrijk bindend middel in de samenleving.
Geke ontving voor haar werk eerder een onderscheiding van de Kunstenbond CNV ( in 1993) en een Koninklijke onderscheiding bij haar 25-jarig
jubileum(2005) en ontving een Gouden CD in 1996 en een platina CD in 2005.

www.zilverenduif.nl/stemmen/gekestiental