Geke van der Sloot brengt nieuwe CD uit met liederen ter troost en bemoediging. (4 en 5 mei)

Geke van der Sloot brengt nieuwe CD uit met liederen ter troost en bemoediging. (4 en 5 mei)
29/04/2021 forge@spikker.nl

Releasedatum 1 mei 2021

De Urker zangeres Geke van der Sloot kon vanwege de Coronamaatregelen 5 mei 2020 niet haar 40- jarig jubileum vieren als zangeres en leidster van de allereerste Urker muziekschool.

Ze hoopte het dit jaar wel te kunnen vieren met publiek, maar helaas kan dat nog steeds niet doorgaan. De liederen van het jubileumprogramma brengt ze nu, rond 4 en 5 mei, uit op CD!

Een CD met traditionele liederen ter troost en bemoediging. Liederen zoals “Neem mijn leven laat het Heer” ter herinnering aan haar oom, de Urker musicus Frits Bode die veel voor haar heeft betekend. Of het liedje “ In`t groene dal” ter herinnering aan prof. dr. Bob Smalhout, hij heeft haar aangezet om vijftig Nederlandse Cultuurliederen op CD te zetten om ze te bewaren voor de toekomst. En de liederen “Blijf mij nabij, wanneer het avond is” en “Amazing Grace” waarbij de bariton Marco Bakker zingt. Het bekende Halleluja van leonard Cohen zingt Geke op deze CD in het Hebreeuws.

Bijzonder ook de liederen “We are the world” en “Mag ik dan bij je schuilen”, samen met een vluchtelingenband en een vluchtelingenkinderkoor. Alle kinderen heeft Geke zelf in de afgelopen veertig jaar dagelijks lesgegeven volgens haar eigen ontwikkelde zangmethode, ze betaalde de school zelf, want subsidie is er nooit gekomen. Als bevoegd docent gaf ze als vrijwilliger les. Zodoende is Urk op een bijzondere wijze in 1980 aan een eerste muziekschool gekomen. Geke maakte zeventien CD`s en gaf heel veel concerten en ontving een oorkonde van de Kunstenbond, een Koninklijke onderscheiding, een gouden en een platina CD en een beeldje van de Zangersbond.

 

We hopen dat deze jubileum CD zijn weg zal vinden naar het publiek. Juist in deze Corona-tijd en nu rond 4 en 5 mei zijn dit liederen die troost en bemoediging geven.

Gegevens CD:

Geke zingt liederen ter troost en bemoediging

Productie: Geke van der Sloot

Studio: JBS Tollebeek Jan Bode

Releasedatum: 1 mei 2021 = Op 3 mei aanstaande om 15.30 uur ontvangt de locoburgemeester van Urk dhr. Freek Brouwer het eerste exemplaar op het gemeentehuis van Urk, evenals alle leerlingen van Geke`s Tiental.

Begeleiding: Benny Ludemann, Rienk Bakker, Eppo Bruins, de vluchtelingenband.

Mm.v. Marco Bakker, Geke`s Tiental en kinderen van het AZC Luttelgeest.

Distributie:  Ecovata.

 

Extra: Aanstaande zaterdag  1 mei staat Geke met een interview over haar werk in Het Nederlands Dagblad.