003.jpg
31 maart 2011
Geke’s Tiental: echte ambassadeurs van Urk

Geke’s Tiental: echte ambassadeurs van UrkTijdens een bezoek van Koningin Beatrix aan Urk was het Geke’s Tiental dat bij het oorlogsmonument de vorstin het lied Vredewens toezong. Geke van der Sloot zag van heel dichtbij dat de koningin ontroerd werd door de zang. Dat vertelde Geke van der Sloot zaterdag in de Bethelkerk tijdens het jubileumconcert van Geke’s Tiental.

Het begint allemaal dertig jaar geleden als Geke van der Sloot met de zang van een groepje van zeven kinderen een bruiloft van een vriendin opluistert.
Dit valt zo in de smaak dat de verzoeken om te zingen binnenstromen. Wat als een eenmalig optreden gedacht is, groeit uit tot een heuse zangschool. De naam De Zevensprong werd veranderd in Geke’s Tiental. In de loop der jaren hebben vele tientallen kinderen de lessen van de zangschool gevolgd.

In de presentatiegids staat een kort artikel over Nita de Boer die van 1981 tot 1988 de zangschool bezocht.
Haar dochter Marie-Elle is in de voetsporen van haar moeder getreden want ze maakt inmiddels ook al weer zeven jaar deel uit van het koor.

Op het speciale podium in de Bethelkerk zong een veelvoud van een tiental. Op dit jubileumconcert lieten zich verschillende leerlingen horen die in de afgelopen jaren de zangschool gevolgd hebben. Het mag gezegd worden dat het geschoolde zangeressen zijn: opvallend zuiver en allemaal uit het hoofd.


Hoogtepunten

Naast het zingen was er ook een powerpointpresentatie waarop hoogtepunten uit de koorgeschiedenis te zien waren. Dat betrof onder andere televisieoptredens en verschillende concerten. In beeld kwamen ook professor Bob Smalhout en de zanger Marco Bakker. Beiden waren afwezig: Smalhout geveld door griep en Bakker herstellende van een schouderoperatie.


Presentatie cd

Tijdens het concert werd een cd gepresenteerd. Een studio- opname van 25 jaar geleden die ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan op cd gezet is. ‘Echte ambassadeurs van Urk’, zo betitelde burgemeester Jaap Kroon het jubilerende koor.

Felicitatie-optreden 16 april 2018

Inloggen
Agenda
«  September 2019  »
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Webshop


Winkelwagen
Uw mandje is momenteel leeg.

ANBI