002.jpg
21 februari 2011
Concert Geke's Tiental Bethelkerk Urk

Tijdens een concert in de Bethelkerk te Urk op vrijdag 25 april 2008 vroeg Geke's Tiental aandacht voor het Majoor Bosshardtfonds. Het concert in de Urker Bethelkerk, vlakbij de haven, begon op vrijdag 25 april om 19.45 uur en de toegang was vrij. Wel werd een collecte gehouden ten bate van het genoemde fonds. Medewerkers deze avond waren o.a.:

Benny Ludemann: gitaar, mandoline en fluit.
Marco Bakker: bariton.
Piet Baarssen: bariton.
Henk van Putten: orgel.
Majoor Arie van Dijk: Leger des Heils.

Het Majoor Bosshardtfonds is opgericht ter nagedachtenis aan wijlen majoor Bosshardt van het Leger des Heils. Het was Bosshardt's wens dat het werk waar zij zich haar hele leven voor heeft ingezet doorgang zou vinden na haar overlijden. Het fonds concentreert zich op drie onderdelen van haar werk: goodwillcentra Amsterdam, nieuwe vormen van evangelisatie en internationale hulpverlening. Geke's Tiental is een zangschool voor kinderen uit de basisschool leeftijd die minimaal tweemaal per week zangonderwijs krijgen. Pas na een gedegen vooropleiding neemt een kind deel aan het zogeheten schoolkoor dat door het hele land optredens verzorgt.

Een bijzondere groep

Dergelijke uitspraken kun je opvangen uit het publiek als Geke van der Sloot in ons land, ergens tussen Appingedam en Terneuzen, met haar kinderen heeft opgetreden. Ze is er in 1980 mee begonnen en het zijn er inmiddels enige honderden. Er waren heel bijzondere bij, zoals een optreden voor de koningin en de burgemeester van Jeruzalem, toen ze een bezoek brachten aan Urk. Er waren ook televisieoptredens in programma's van de NCRV, de EO en andere omroepen. Het bijzondere van de groep is de verzorgde zuivere kinderzang, die doet vermoeden, dat streven naar perfectionisme de leidster niet vreemd is. Ook werden enige cd's uitgebracht, die goed worden verkocht. Bij het koperen jubileum ontving de leidster van de voorzitter van de Kunstenbond CNV een oorkonde: "voor het innoverende werk dat door haar verricht werd op het gebied van muzikale vorming van kinderen" en ze kreeg een gouden cd van haar platenmaatschappij. Op 5 september 2005 was het vijfentwintig jaar geleden, dat ze met dit werk was begonnen. Dit jubileum werd gevierd werd met een concert in de geheel gevulde Urker Bethelkerk. De leidster kreeg een koninklijke onderscheiding en een platina cd. We zien er naar uit om u op deze bijzondere avond te ontmoeten!

Felicitatie-optreden 16 april 2018

Inloggen
Agenda
«  September 2019  »
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Webshop


Winkelwagen
Uw mandje is momenteel leeg.

ANBI