001.jpg
21 februari 2011
Urker zangschool maakt bariton Marco Bakker enthousiast

Urk - Voor Geke's Tiental, een zangschool voor kinderen in de basisschoolleeftijd, die op en rond Urk wonen, zitten de cd-opnamen erop. Zojuist is er samen met de beroemde bariton Marco Bakker een cd opgenomen die 29 februari 2008 gepresenteerd zal worden.

De opnamen verliepen erg goed en we kijken tevreden terug", laat leidster Geke van der Sloot weten. Datzelfde geldt voor de zanger Marco Bakker. Hij liet weten dat hij de samenwerking met de leerlingen en met begeleider Benny Ludemann leuk gevonden had. Dat bleek trouwens al tijdens de eerste opnamedag. "Marco bood aan om nog een extra lied mee te doen. Zodoende was hij er de volgende dag ook bij."

Zang en muziek behoren tot de goede gaven die wij van God, onze Schepper, hebben ontvangen, is de stellige overtuiging van van der Sloot. "We zullen de gaven goed moeten gebruiken. Zangonderwijs kan een belangrijke bijdrage leveren aan de culturele vorming en de godsdienstige opvoeding. Lang geleden was zingen dan ook een volwaardig schoolvak. In de laatste decennia is er in het onderwijs iets veranderd. Men hoort nu niet meer spreken over zaken als vorming, maar over behaalde scores, gemeten onderwijsresultaten in enkele vakken. Het vak zangonderwijs kan aan die strijd om hoge scores te behalen niet mee doen. En zo zijn we naar een situatie gegroeid waarin kinderzang nog nauwelijk enig aanzien geniet."

Geke's Tiental is een zangschool voor maximaal twintig leerlingen van vier tot twaalf jaar. Er is individueel onderwijs en groepsonderwijs. Elke leerling heeft zijn eigen lesrooster. Het aantal lessen dat een leerling ontvangt varieert van één tot zes lessen per week. Er wordt bij de toelating niet geselecteerd, want de leidster doet niet aan talentenjacht. De toelatingseis is: 'beloven dat je trouw de lessen zult bijwonen". De leeftijdsgrens van twaalf jaar brengt met zich mee, dat de samenstelling van het leerlingenbestand ieder jaar wijzigt. Tien gevorderde leerlingen vormen het schoolkoor Geke's Teintal, dat naar buiten optreedt.

Felicitatie-optreden 16 april 2018

Inloggen
Agenda
«  Augustus 2019  »
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Webshop


Winkelwagen
Uw mandje is momenteel leeg.

ANBI