002.jpg
07 juni 2011
Geke's Tiental heeft drukst bezochte open repetitie ooitUrk - Geke's Tiental beleefde afgelopen zaterdag de drukst bezochte open repetitie ooit. Nieuwe leerlingen en hun ouders kregen een kijkje achter de schermen van de Urker zangschool aangeboden en konden kennismaken met de 'zangmethode van Geke', hoe Geke van der Sloot kinderen leert zingen.

Zangoefeningen, canons, allerlei klassieke muziek en het vaderlandse lied Piet Hein - het klonk allemaal door de oefenruimte. De les werd afgesloten met het oefenen van het geheel eigen Geke's Tiental repertoire, bekend van de 10 eigen Geke`s Tiental cd's.

Maar liefst 26 kinderen en hun ouders kwamen kijken op deze openbare zangles.

 
31 maart 2011
Geke’s Tiental: echte ambassadeurs van Urk

Geke’s Tiental: echte ambassadeurs van UrkTijdens een bezoek van Koningin Beatrix aan Urk was het Geke’s Tiental dat bij het oorlogsmonument de vorstin het lied Vredewens toezong. Geke van der Sloot zag van heel dichtbij dat de koningin ontroerd werd door de zang. Dat vertelde Geke van der Sloot zaterdag in de Bethelkerk tijdens het jubileumconcert van Geke’s Tiental.

Het begint allemaal dertig jaar geleden als Geke van der Sloot met de zang van een groepje van zeven kinderen een bruiloft van een vriendin opluistert.
Dit valt zo in de smaak dat de verzoeken om te zingen binnenstromen. Wat als een eenmalig optreden gedacht is, groeit uit tot een heuse zangschool. De naam De Zevensprong werd veranderd in Geke’s Tiental. In de loop der jaren hebben vele tientallen kinderen de lessen van de zangschool gevolgd.

In de presentatiegids staat een kort artikel over Nita de Boer die van 1981 tot 1988 de zangschool bezocht.
Haar dochter Marie-Elle is in de voetsporen van haar moeder getreden want ze maakt inmiddels ook al weer zeven jaar deel uit van het koor.

Op het speciale podium in de Bethelkerk zong een veelvoud van een tiental. Op dit jubileumconcert lieten zich verschillende leerlingen horen die in de afgelopen jaren de zangschool gevolgd hebben. Het mag gezegd worden dat het geschoolde zangeressen zijn: opvallend zuiver en allemaal uit het hoofd.


Hoogtepunten

Naast het zingen was er ook een powerpointpresentatie waarop hoogtepunten uit de koorgeschiedenis te zien waren. Dat betrof onder andere televisieoptredens en verschillende concerten. In beeld kwamen ook professor Bob Smalhout en de zanger Marco Bakker. Beiden waren afwezig: Smalhout geveld door griep en Bakker herstellende van een schouderoperatie.


Presentatie cd

Tijdens het concert werd een cd gepresenteerd. Een studio- opname van 25 jaar geleden die ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan op cd gezet is. ‘Echte ambassadeurs van Urk’, zo betitelde burgemeester Jaap Kroon het jubilerende koor.

 
25 februari 2011
Video's

Verslag: TV Flevoland (8:53 - binnen de dijken)

Verslag: TV Flevoland (8:53 - binnen de dijken)

  -->
   
21 februari 2011
Overhandiging Kerst DVD Geke's Tiental

Presentatie boordevol verrassingen

,,Wij zijn trots om lid te zijn van deze zangschool.” Met deze woorden vergezelden de leerlingen van Geke's Tiental de kerst-dvd, bij het overhandigen aan directeur Logtmeijer van Schoolvereniging Rehoboth. Hij ontving afgelopen zaterdagavond het eerste exemplaar. Een feestelijke (kerst)sfeer hing in de aula van het Berechja College tijdens de dvd-presentatie van Zangschool Geke's Tiental. Na een gezongen opening met Pie Jesu van Webber, opende voorzitter Nellie Baarssen de presentatie-avond. Aansluitend verzorgde Geke van der Sloot een terugblik over hoe de dvd tot stand is gekomen. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan directeur Logtmeijer. ,,De meeste leerlingen van Geke's Tiental komen toch al meer dan 25 jaar van Schoolverening Rehoboth. Daarom is het eerste exemplaar voor u.” Uit handen van Sanne Lisa Buter kreeg hij verder een foto van Geke's Tiental cadeau. Alice Baarssen en Jannegre Hoekman deden nog een duit in het zakje en schonken hun directeur ook nog een bloemenmandje.

De vaste begeleider Benny Ludemann werd als verrassing in het zonnetje gezet. Voor hem is 2006 een gedenkwaardig jaar, want hij verleent zijn muzikale medewerking inmiddels twintig jaar aan de zangschool. En dat werd beloond met een pop in Urker klederdracht, die de naam Benny van Urk mee kreeg. Oud-leerling Nita de Boer viel de eer te beurt om hem dit cadeau aan te bieden. Tussentijds genoot het publiek van enkele beelden van de nieuwe beeld- en geluidsdrager. Ook werd het Comité van Aanbeveling voorgesteld door voormalig burgervader A.P. Buys. Het zijn dokter C.J. Dekker, professor B. Smalhout, operazanger Marco Bakker, voorzitter van Kunstenbond CNV Leen la Riviere en oud-burgemeester A.P. Buys, die deel uitmaken van deze commissie en de taak op zich nemen om de financiële positie van Zangschool Geke's Tiental te verbeteren.

Online shop

School en publiek kijken terug op een muzikale avond boordevol verrassingen. Tot slot verschenen ook nog de oud-leerlingen Rene Romkes en Maria Dunnewolt op het toneel. Zij zongen mee toen alle leerlingen als afsluiting samen één koor vormden, waarbij Ludemnn de gitaar en fluit voor zijn rekening nam. De dvd, voorzien van 24 kerstliederen en ondersteund met prachtige sneeuw- en winterbeelden, is in alle cd- en boekenwinkels verkrijgbaar. Ook kan het exemplaar aangeschaft worden voor 19,95 euro via de online shop.

 
21 februari 2011
Marco Borsato : " Jullie mochten er ook zijn ! "

donderdag 5 juli 2007 : Een hele happening was het afgelopen zaterdag bij Het Akkoord van Schokland, toen bekende Nederlanders en artiesten beloofden om actief mee te werken aan een betere wereld. Ze onderstreepten deze toezegging, door hun handtekening te zetten. Ook Marco Borsato was present en trad op. In het voorprogramma zat niemand minder dan zangschool Geke's Tiental.

,,Het was echt super”, zo blikken de leerlingen van Geke's Tiental terug op afgelopen zaterdag. Om 12 uur verscheen het koor op het hoofdpodium en zongen vol overgave het lied 'Geef ze een kans'. Dit lied paste goed bij de doelstelling van Het Akkoord van Schokland: je inzetten voor een betere wereld.

Net vooraf aan het optreden, vielen de leerlingen regelrecht in de armen van Marco Borsato. En daar werd na de muzikale optredens een vervolg aan gegeven. De zanger en zangeressen praatten met elkaar. ,,We zaten per slot van rekening drie uur lang naast elkaar bij de tent.” Natuurlijk moest ook een gezamenlijke foto gemaakt worden en mocht Borsato niet naar huis zonder cd van de Urker zangschool. En zelfs 'samen het lied opnemen' kwam even ter sprake...

,,Hee Marco, je was toppie, toppie!”, riepen de kinderen bij het weggaan, waarop hij reageerde: ,,Jullie mochten er ook zijn!” En iedereen die wil nagenieten van het optreden, kan dit doen door naar skoeps.nl te surfen. Daarop is een filmpje te vinden van de uitvoering.

Het zangseizoen zit er nu op voor de leerlingen. Aanstaande donderdag krijgen de oudste leerlingen hun oorkonde en ronden zij hun zangstudie af. Vijf nieuwelingen worden welkom geheten, om vanaf 1 augustus met frisse moed te beginnen aan het achtentwintigste seizoen van Geke's Tiental.

   

Pagina 1 van 3

«StartVorige123VolgendeEinde»
Felicitatie-optreden 16 april 2018

Inloggen
Agenda
«  Augustus 2019  »
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Webshop


Winkelwagen
Uw mandje is momenteel leeg.

ANBI