003.jpg
05 oktober 2011
Geke’s Tiental blijft een ANBI.

Onze samenleving telt heel veel goede doelen. Rode Kruis, Hartstichting en Nierstichting zijn goede voorbeelden. Ze zijn bij iedereen bekend, omdat er ieder jaar, huis aan huis, voor wordt gecollecteerd, maar er zijn er veel meer dan deze drie. De Overheid heeft een lange lijst van erkende goede doelen.

Officieel heet een goed doel “Algemeen Nut Beogende Instelling”, afgekort ANBI.

Wat houdt dat in, dat een instelling zich mag presenteren als ANBI ?

Als de Overheid vindt, dat een instelling een zeer belangrijke functie vervult in de samenleving komt deze instelling in aanmerking voor financiële ondersteuning. Dat kan rechtstreeks geschieden door subsidieverlening, maar het kan ook via de belastingdienst.

Als een burger kan aantonen, dat hij geld heeft gedoneerd aan een erkend goed doel, dan is die gift aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting. Al die aftrekposten vormen met elkaar een grote vermindering van de belastingopbrengst. De Minister van Financiën is er niet blij mee.

In de huidige tijd heeft de regering financieel grote problemen. Er moet abnormaal veel bezuinigd worden. Iedere burger wordt in zijn inkomen getroffen door de bezuinigingen van de Overheid. Niemand wordt overgeslagen. En daarom onderzoekt de belastingdienst nu of al die goede doelen wel terecht erkend zijn als ANBI. Kan die lijst niet wat korter?

Wij hebben op Urk ook goede doelen. Eén daar van is Zangschool Geke’s Tiental. GT is al veel jaren erkend als ANBI. Ook GT is nu door de belastingdienst weer grondig doorgelicht. Er is bij Geke’s Tiental niemand die geld verdient. Alle inkomsten zijn voor het goede doel. Enige tijd na het onderzoek kwam er een brief uit ’s Hertogenbos: Geke’s Tiental blijft een ANBI. De Rijksoverheid blijft Geke’s Tiental financieel ondersteunen. Dat is voor het voortbestaan van onze “Eerste Urker Zangschool” erg belangrijk.

Rekeningnummer sponsoring Geke`s Tiental ING 7226894

Felicitatie-optreden 16 april 2018

Inloggen
Agenda
«  Augustus 2019  »
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Webshop


Winkelwagen
Uw mandje is momenteel leeg.

ANBI