002.jpg
28 maart 2011
Geke's Tiental, Zingen maakt blij

Jubilerend Geke's Tiental trekt volle kerk
Zaterdagavond 26 maart 2011 gaf Geke's Tiental o.l.v. Geke van der Sloot in de Urker Bethelkerk een voorjaarsconcert vanwege het 30 jarig bestaan van de Urker Zangschool voor kinderen in de leeftijd van de basisschool. Zaterdagavond 26 maart 2011 gaf Geke's Tiental o.l.v. Geke van der Sloot in de Urker Bethelkerk een voorjaarsconcert vanwege het 30 jarig bestaan van de Urker Zangschool voor kinderen in de leeftijd van de basisschool. Ook kon 25 jaar vruchtbare samenwerking met de veelzijdige musicus Benny Ludemann gevierd worden en was het ook 25 jaar geleden dat de Urker zangschool haar eerste geluidsband uitgaf. Deze uitgave “zingen maakt blij” is inmiddels op cd uitgebracht, waarvan gisteren symbolisch het eerst exemplaar werd overhandigd aan de heer Hali uit Heemstede die 25 jaar geleden de eerste opname verzorgde.

Geke van der Sloot
Geke van der SlootDertig jaar geleden begon het allemaal met een zangoptreden op een bruiloftsfeest. Dit was een succes en er was duidelijk vraag naar een doortzetting hiervan; Geke's Tiental werd geboren en groeide uit tot een volwaardige zangschool met veelgevraagde muziek. Geke zegt dat in principe ieder kind, onder bepaalde voorwaarden, kan leren zingen, zoals het ook kan leren lezen, schrijven en rekenen. Die voorwaarden zijn motivatie, discipline en continuïteit. Daarom geeft Geke al dertig jaar bijna dagelijks zanglessen aan welwillende kinderen in de basisschoolleeftijd. Naast de techniek van de zang komen ook andere vaardigheden aan bod waaraan de kinderen de rest van hun leven profijt hebben: samenwerken, organiseren, presentatie, zelfvertrouwen. Ik leer mijn leerlingen dat je door hard werken veel kunt bereiken in het leven als je dat wilt. Het komt niemand aanwaaien, talent bestaat in principe niet”. Met deze missie tracht Van der Sloot het schoolvak muziek op de politieke agende te zetten en het weer als schoolvak op de lesroosters te krijgen. Geke doet al haar werk onbetaald, want voor een salaris aan deze duizendpoot is geen geld. Het comité van aanbeveling probeert de benarde situatie van de momenteel niet gesubsidieerde zangschool Geke's Tiental te verbeteren, door subsidies aan te vragen en sponsors aan te trekken en op deze wijze aandacht te vragen voor deze unieke zangschool. Om in haar levensonderhoud te voorzien staat Geke voor de klas aan een ZMLK school. Ik ga door tot de missie voltooid is”, aldus een bescheiden, maar trotse Van der Sloot.Over de CD
Zingen maakt blijOp deze CD staan bekende liederen zoals:
Kom binnen, kom binnen, Laten we zingen, de torenbouw van Babel, Goliath, Jona ga naar Nineve, Slaap zacht, Zingen maakt blij, Onze Vader, Weet je wel, Dank U, Martha leg je bezem neer en nog veel meer.

Bestellen via de webshop - CD € 9,99Videoverslag


Kortverslag: TV Flevoland (0:40)Verslag: TV Flevoland (8:53 - binnen de dijken)

Het Urkerland
30 jaar geleden begon Geke met haar Tiental, dat inmiddels veel meer leden telt dan tien. Dit moest gevierd worden, dus kwam er een concert in de Bethelkerk. Er hingen grote spandoeken in de kerk en er was een heus podium voor het koor opgebouwd, zodat iedereen alles goed kon zien. De meiden zongen allerlei liederen, en lieten de bezoekers genieten van een muzikaal optreden. Omringd door haar zangeressen, liet ook Geke horen dat ze nog steeds prachtig kan zingen.


(bekijk/download deze foto op ware grootte)


Foto's


(bekijk/download deze foto op ware grootte)


Felicitatie-optreden 16 april 2018

Inloggen
Agenda
«  September 2019  »
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Webshop


Winkelwagen
Uw mandje is momenteel leeg.

ANBI