001.jpg
19 september 2018
Geke van der Sloot presenteert CD

URK, SEPTEMBER 2018 - Geke’s Tiental o.l.v. Geke van der Sloot start het 39ste zangseizoen met de presentatie van haar nieuwe cd “Urk is `n gezegend laand”, met originele liedjes van het voormalige eiland Urk. De nummers zijn ooit verzameld en opgeschreven door (wijlen) neerlandicus en historicus Tromp de Vries. Met deze release brengt Geke’s Tiental een lang gekoesterde persoonlijke wens van De Vries in vervulling. Geke van der Sloot koos voor het jaar 2018 vanwege 100 jaar Zuiderzeewet, Urk is 100 jaar eiland af. Zaterdagmiddag 22 september aanstaande om 16.00 uur zal burgemeester Van Maaren de eerste cd in ontvangst nemen in het gemeentehuis van Urk.


URKER LIEDJES VAN TROMP DE VRIES
(Wijlen) Tromp de Vries, regionalist-neerlandicus en historicus, werkte als jong onderwijzer op het eiland Urk en probeerde bij zijn leerlingen belangstelling te wekken voor de Urker taal en geschiedenis. Hij schreef verhalen en gedichten in het Urkers en droeg deze voor. Ook verzamelde hij bestaande Urker verhalen en versjes.
Zijn bundel “Urker Spukkies” zag, mede dankzij het Nedersaksisch Instituut in Groningen en de IJsselacademie in Kampen, in 1981 het licht. Bij de presentatie ervan zong Geke van der Sloot, oprichter van Geke’s Tiental, als zeventienjarige leerling van Tromp de Vries de Urker versjes uit de bundel.

ORIGINELE PAPIEREN MET LIEDJES
In 1986 bracht Geke haar eerste cd uit samen met haar kinderkoor Geke`s Tiental. Dat was het moment waarop Tromp de Vries besloot om Geke de originele papieren van de liedjes over te dragen met het verzoek of Geke ze met haar koor ooit wilde opnemen zodat ze bewaard zouden blijven voor de toekomst.
Nu, 32 jaar later, is het moment aangebroken dat de wens van Tromp de Vries in vervulling gaat. Samen met haar zangschool Geke’s Tiental heeft Geke de CD opgenomen in de Bethelkerk op Urk. Geke`s Tiental zingt de specifieke kinderliedjes en Geke zingt de overige liederen. Rienk Bakker bespeelt de vleugel.

De cd is opgenomen in samenwerking met De Boer Audio en Jauke van Dokkum en doormiddel van sponsoring tot stand gekomen. Vanaf 24 september is de cd “Urk is `n gezegend laand” op Urk verkrijgbaar bij boekhandel Koster en ’t Boekendal. Online is de cd verkrijgbaar op o.a. iTunes en Spotify en via www.gekestiental.nl/webshop

 
19 juli 2018
Diploma’s bij slotconcert Geke’s Tiental

Urk - Geke van der Sloot heeft zaterdagmiddag het zangseizoen afgesloten met een optreden samen met Geke’s Tiental in Zorgcentrum Talma Haven op Urk.


Bij dit concert werdenook de rapporten en diploma’s uitgereikt. Dit jaar kregen voor de basisopleiding Zang Tessa Pasterkamp (links) en Aimee Cretier (midden) en Jannemarie Romkes (rechts) hun diploma. Geke`s Tiental zong naast liederen uit het repertoire van het afgelopen 38ste seizoen ook de Urker liederen die Geke 30 juni op CD heeft vastgelegd.


Geke`s Tiental sluit een druk seizoen af met veel activiteiten en waarbij er concerten waren in o.a. Damwoude, Kampen, Urk, Amsterdam, Den Haag, Vollenhove, Doorn en Emmen en de opname met Urker liederen . De Urker CD "Urk is een gezegend laand" komt 22 september uit in het kader van 100 jaar Zuiderzeewet. Urk is dan 100 jaar eiland af.

 
09 april 2018
Koningslied van Geke op Spotify te downloaden.

Urk- Het verjaardagslied dat Geke van der Sloot met Geke`s Tiental vorig jaar juni zong ter ere van het bezoek van de koning en koningin aan Urk is nu te downloaden op Spotify.
Dit ter ere van het eerste regeringsjubileum van de koning op 30 april dit jaar. Het lied zong Geke vorig jaar bij de vijftigste verjaardag van de koning.
Het nieuwe vaderlandse lied is een cadeau van alle Oranjeverenigingen in Nederland.

Tekst van het lied:
Lang zal hij leven, gelukkig en goed
Dan doen wij ook mee met wat durf en wat moed
Hoe we ook onderling allen verschillen
Ieder kan helpen bij wat wij graag willen
Dan is er niemand meer werk’lijk alleen
Eén voor ons allen en allen voor één.

Als we na kijken, ook werkelijk zien
Als we naast horen ook luist’ren misschien
En dan begrijpen en stoppen met haten
Als we dan lachen en eindelijk praten
Dan komt ’t goed, dus geef me je hand
En loop met me mee door dit prachtige land.

Een plaats om te leven voor ons allemaal
Wij spreken tenslotte dezelfde taal.

Lang zal hij leven, gelukkig en goed
Dan doen wij ook mee met wat durf en wat moed
Hoe we ook onderling allen verschillen
Ieder kan helpen bij wat wij graag willen
Dan is er niemand meer werk’lijk alleen
Eén voor ons allen en allen voor één.

Tekst: Coot van Doesburgh Melodie: Edwin Schimscheimer
Koorarrangement Geke van der Sloot

   
02 april 2018
Israëlische ambassade nodigt Geke's Tiental uit

Geke`s Tiental is uitgenodigd om 16 april a.s. op de Israëlische ambassade in Den Haag de feestweek vanwege het 70-jarig bestaan van Israël te openen. Geke van der Sloot en haar Urker Zangschool zullen tijdens de aftrap van een week vol activiteiten en festiviteiten, een uitvoering geven met Hebreeuwse liederen, welke afkomstig zijn van een onlangs uitgebrachte CD.

 

Geke's Tiental uit Urk zingt jarige prinses Beatrix toe - de Stentor
Geke's Tiental uit Urk zingt jarige prinses Beatrix toe - Lied - The World of Royals

  -->
   

Pagina 1 van 24

«StartVorige12345678910VolgendeEinde»
Felicitatie-optreden 16 april 2018

Inloggen
Agenda
«  Oktober 2018  »
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Webshop


Winkelwagen
Uw mandje is momenteel leeg.

ANBI